Deze ouweheren staan op het WK HYROX in NICE Fr

“het WK wordt het vooral overleven.”
Een soort verslaving
Overleven gaan Ricardo Mar-chante (61) en Fred Ossenblok
(60) ook doen, maar dan als duo.
De twee Bredanaars doen samen mee aan het WK, waarbij ze elkaar af kunnen lossen bij de krachtoefeningen „We moeten allebei acht kilometer lopen, samen. Maar de onderdelen kunnen we opsplitsen. Het kan zijn dat hij 750 meter de slee duwt en ik daarna 250″,zegt Ossenblok.

Ze hebben eerder allebei als in-dividu meegedaan aan wedstrij-den. „Alleen is ook leuk, maar ook extra zwaar. Pffff”, zegt Marchante lachend.
„Ook al is het zwaar, je blijft het doen. Op een gegeven moment is het een soort verslaving”, gaat de eigenaar van Breda CrossBox verder.

Als duo en fitte zestigers gaan ze naar het WK. „Met een tweede plaats in Amsterdam hebben we ons gekwalificeerd. Maar er zijn in onze leeftijdscategorie niet zoveel gekken die dit doen.”
Sport voor iedereen
Hij hoopt dat steeds meer ‘oude-ren’ hyrox ontdekken. „Tegen de jongeren kunnen wij niet op, die zijn veel sneller. Maar daar gaat het niet om. Je doet het voor jezelf. En de sfeer tijdens een wedstrijd is echt heel leuk, gemoedelijk.” Ossenblok is trots op de deel-name aan het wereldkampioen-schap. En kan het mooi gebruiken tijdens de trainingen. „We gaan vooral plezier hebben. En het is leuk om de jongelui een beetje te stangen. Als ze iets zeggen, zeg ik: deze ouweheer staat op het WK, als jij volgend jaar gaat, heb je wat te zeggen.”
Het duo verwacht zo’n twee uur bezig te zijn in Nice. „Mensen die nooit aan sport gedaan hebben en dan een filmpje op YouTube over Hyrox kijken… dat schrikt in eerste instantie misschien af. Maar ze zouden ons moeten zien, op onze leeftijd. We zijn bezig om de wed-strijd uit te lopen, dat is al knap.
Meer lezen https://www.bndestem.nl/breda/deze-relatief-nieuwe-fitnessvorm-is-voor-iedereen-intensief-er-is-een-soort-community-gevoel~aac18064/