weightlifting breda
WeightLifting

Weightlifting Breda: Een sportieve uitdaging

Gewichtheffen is een intense vorm van fysieke training die gericht is op het opbouwen van spieren en het vergroten van kracht. Vooral naarmate je ouder wordt, wordt spieropbouw steeds belangrijker. Bij ons in Breda CrossBox bieden wij professionele begeleiding en faciliteiten voor iedereen die deze sportieve uitdaging wil aangaan.

WeightLifting voor jong en oud !

CrossBox Breda: De Gezelligste WeightLifting in Breda

Welkom bij CrossBox Breda – Uw Perfecte Fitnessbestemming
Bij CrossBox Breda bieden we meer dan alleen een plaats om te trainen. We bieden een gezellige, ondersteunende en gastvrije omgeving waar je aan je fitnessdoelen kunt werken. Of je nu een beginner bent of een ervaren atleet, onze deuren staan open voor jou.

Waarom kiezen voor Breda CrossBox?

Bij CrossBox Breda geloven we in een gemeenschap die elkaar steunt. Onze gezellige sfeer is wat ons onderscheidt. We bieden niet alleen hoge kwaliteit en professionele CrossTrainingen, HYROX trainingen en Gewichtheffen, maar ook een plek waar je je thuis kunt voelen.

Onze trainers

Onze trainers zijn ervaren in het begeleiden van mensen van alle fitnessniveaus. Ze zijn er om je te motiveren, te begeleiden en te ondersteunen bij elke stap van je fitnessreis.

Gezellige sfeer

Bij CrossBox Breda draait het allemaal om de gemeenschap. Wij bieden een ontspannen en gezellige omgeving waar je je op je gemak kunt voelen, nieuwe mensen kunt ontmoeten en levenslange vriendschappen kunt sluiten.

High Performance 1
High Performance 2
High Performance 3
High Performance 4
High Performance 5
High Performance 6

Elke woensdag WeightLifting Groepslessen

Waarom zijn Gewichtheffen en krachtsport belangrijk voor je lichaam:

  1. Ze de spiermassa en -kracht vergroten.
  2. Ze de botdichtheid verbeteren.
  3. Ze helpen bij gewichtsbeheersing door het metabolisme te verhogen.
  4. Ze vermindert het risico op blessures in het dagelijks leven.
  5. Ze boost zelfvertrouwen en mentale weerbaarheid.

En het voelt gewoon geweldig om sterk te zijn! 💪😉

Olympisch gewichtheffen  ‘snatch’  & ‘clean and jerk’

Olympisch gewichtheffen is een sport waarbij atleten proberen zoveel mogelijk gewicht te heffen in twee hoofdoefeningen: de trek (of ‘snatch’ in het Engels) en het stoten (of ‘clean and jerk’ in het Engels).

  1. Trek (Snatch): De atleet heft het gewicht in één beweging van de grond naar boven het hoofd.
  2. Stoten (Clean and Jerk): Dit bestaat uit twee delen. Eerst ‘clean’ – de atleet heft het gewicht van de grond naar een “front squat” positie op de schouders. Daarna ‘jerk’ – de atleet duwt het gewicht boven het hoofd terwijl hij/zij zich splitst of buigt en vervolgens weer opstaat.

De prestatie van een gewichtheffer wordt bepaald door de som van zijn/haar beste pogingen in beide oefeningen.

Olympisch gewichtheffen vereist niet alleen kracht, maar ook techniek, flexibiliteit, en snelheid. Het is een traditioneel onderdeel van de Olympische Spelen en heeft verschillende gewichtsklassen voor zowel mannen als vrouwen.

Training voor gewichtheffen omvat vaak zowel het oefenen van de hoofdbewegingen als aanvullende oefeningen om kracht, techniek en stabiliteit te verbeteren. Het is ook belangrijk om opmerkingen te maken over het belang van veiligheid en de juiste techniek, aangezien het risico op blessures kan toenemen als de bewegingen niet correct worden uitgevoerd.